Thursday, January 31, 2019

Ärtu kuninganna

Selle aasta stiilipeo teemaks oli muinasjutupidu, kuhu olid oodatud muinasjutu- ja multifilmitegelased. Mõtlesin pikalt, kelleks kehastuda, kaalusin ka Punamütsikest või Minni hiirt, aga lõpuks leidsin Pinterestis tuhlates Ärtu kuninganna (või eesti keeles vist Ärtu emand) raamatust "Alice Imedemaal". Tuleb tunnistada, et ega mul see tegelane sealt raamatust väga meeles ei olnud, aga kuna tegemist on väga õhukese teosega, siis igaks juhuks lugesin enne läbi ja tuletasin meelde :)

Kostüüm oli mul täielikult isemeisterdatud ja kodukootud odavate vahenditega. Krooni tegin kapis leidunud papptopsist, mille värvisin kuldse värviga üle, peas püsis tavalise pesukummi abil. 

Kõige ägedam osa kostüümist oli see kaartidest krae, mille meisterdamise idee sain samuti Pinterestist. Pisut suuremõõtmelisemad kaardid ostsin mänguasjapoest, kinnitasin klammerdaja ja kahepoolse teibiga, serva õmblesin kandipaela, millega sai krae kinni siduda.

Otsisin ka südamekujulist sõrmust, kuid ei leidnud sobivat, nii et koduste vahenditega tegin sõrmuse plastiliinist kasutades piparkoogivormi. Plastiliin kuivas õhu käes kenasti kõvaks ja siis värvisin selle punaseks (sest kodus polnud punast plastiliini).

Valitsuskepi tegin sarapuuoksast, mille värvisin samuti kuldseks, otsa sai vildist punane süda.
Tavalise musta kleidi võtsin kapist, kaardimastide kujundid lõikasin samuti vildist ja õmblesin kleidi alläärde. 



Lisaks ägedatele kostüümidele oli ka väga lahe pidu - nagu alati!






No comments:

Post a Comment