Saturday, December 29, 2012

Kingitused

Pärast seda, kui kevadel tegin esimesed poekotid, on need saavutanud minu sõprade seas suure populaarsuse. Nii tahtis ka Triin endale poekotti saada, tegin selle talle jõulukingituseks.

Tavaliselt ma omatehtud asju teistele niisama ilma küsimata ei tee, aga teise koti õmblesin jõulukingiks Piretile, kes on algusest peale olnud minu kätetöö suur austaja. Ühte firmamärgiga poekotti läheb ikka vaja!

Thursday, December 27, 2012

Vanade toolide uus elu

Regina sai endale jõulukingiks uued toolid. Kahjuks ei saa ma kogu au endale võtta, sest Regina poolt olid idee ja materjalid, mina olin lihtsalt väike neeger musta töö tegija. Kuid ei saa öelda, et see tegemine mulle meeldinud ei oleks ja kuna toolid tulid välja imeilusad (seda nii minu kui Regina arvates), siis näitan neid ka laiemale publikule.

Niisiis alguses olid toolid sellised:
Kõigepealt kruvisin lahti seljatoe ja istumisosa. Kangutasin lahti kõik vana kangast hoidnud naelad ja klambrid (ja sodi, mis oli selle kanga all) kuni alles jäid ilusad puidust tükid. 
Siis panin neile peale uue pehmenduse ja katsin uue kangaga. Ja minu lemmikosa muidugi - ülejäänud tooli värvisin siniseks.
Tulemus oli väga ilus ja stiilne!

 

Wednesday, December 26, 2012

Häid pühi!

Igal aastal teen midagi väikest sellistele sõpradele, kellega me jõuluajal kingitusi ei vaheta, aga kes mulle siiski väga olulised on. Näiteks on mulle saadetud postkasti jõulukaarte, ma mõtlen päris postkasti päris paberi peal, ümbriku ja margiga postkaarte, mitte mingeid e-kirju või Facebooki teateid. Sellised asjad on armsad, neid on tore saada ja ka tore teha!
Mitu aastat olen nendele sõpradele teinud ise trühvleid. Sel aastal tahtsin midagi uut ja leidsin juba paar kuud varem ühest väljamaa blogist vahvad isetehtud pulgakommid. Retseptis tegin niipalju muudatusi, et jätsin ära toiduvärvi ja apelsiniõli. Samuti ei lisanud värvilisi kummikomme.
Maitsesid nagu vanasti kukekommid. Pakkisin ära ja panin juurde kaardikese.
Tehnilisest küljest veel, et kui seal blogis valatakse küpsetuspaberile sellised ilusad sümmeetrilised kommid, siis minul valgus küpsetuspaberil kõik kokku üheks suureks koledaks käkiks. Võtsin appi väikesed paberist muffinivormid, pulgad lõikasin grilltikkudest just paraja pikkusega. Selline oli minu pulgakommitehas.
 
 

Wednesday, December 12, 2012

Päkapikud piiluvad

Kui mina laps olin, tõid päkapikud kommi sussi sisse, mille olin õhtul pannud aknalauale. Tänapäeval on see pisut keeruline, sest esiteks on meie kodus nii soe, et käime ka talvel toas paljajalu ja meil kellelgi ei ole susse, teiseks pole meil ka ühtegi aknalauda.
Et päkapikud siiski käia saaksid, õmblesin Hugole punasest vildist sussi, mis sai kaunistuseks retro tuti. Panime sussi rõduukse juurde põrandale ja nagu näha, leidsid päkapikud selle ilusti üles :)