Monday, November 26, 2012

Inspired by Desigual

Desiguali riided on mulle meeldinud juba ammu. Olen ikka käinud Kaubamajas neid piilumas, aga hinnad on ka suhteliselt krõbedad, nii et pole endale miskit ostnud.
Eriti lahedad on nende mantlid.
Tegelikult ringles mu peas juba eelmisel aastal mõte, et võiks endale ise sarnase lipp lipi peal, lapp lapi peal mantli meisterdada, aga kartsin, et see on minu jaoks liiga keeruline ettevõtmine.
Nüüd võtsin julguse kokku!
Lõige on pärit Burdast 9/2009, natuke muutsin oma vajadustele vastavalt. Kangajupid on erinevatest poodidest pärit mööbli-, dekoratiiv- ja villased kangad. 
Seespool on sinine tepitud vatiiniga vooder.

Nööbid katsin ise erinevate kangastega, nööpide toorikud ostsin eBayst. Üks edev nööp tuli vanadest varudest (pildil ülemine).

Kokkuvõttes ei olnudki see õmblemine nii keeruline, kui olin kartnud, ainult aega läks kaua. 
Välja tuli nagu päris!
Ma ise imestan ka, et ma nii andekas olen :)



Sunday, November 25, 2012

Vahetuskaup

Hugol oli vaja villaseid sokke. Ise ma sokke kududa ei oska ja see ei huvita mind ka niipalju, et see kunst ära õppida. Seega leidsin lihtsama väljapääsu - Marrit oli nõus sokid kuduma, vastu pidin talle õmblema poekoti või kaks. Kuna sokke oli kaks, siis tegin ka ikkagi kaks poekotti :)
Värviteema oli roosa/lilla, sobivad kangad leidsin Abakhanist.

Paistab, et poekottide tegemine jätkub veelgi. Nii võib lausa äri püsti panna!

Monday, November 5, 2012

Suure venna toolipadi

Hendrik sai nii suureks, et oli aeg püreesid sööma hakata. Seega pidi Hugo oma söögitooli väiksele vennale pärandama ja ise suure laua taha kolima. Selleks, et ta nina ikka üle lauaserva ulataks, laenasin Eveli ideed ja õmblesin paksu toolipadja. 
Sees on poroloon, mille lõikasin täpselt oma toolile sobiva kujuga, ümber tegin lukuga padjakatte, et oleks võimalik tulevasi ketšupiplekke pesta.
Sellise laheda siksakilise mustri idee sain siit. Kuna ma aga poest endale meeldivat triibulist kangast ei leidnud, siis õmblesin ka triibud ise peale. Oli päris palju nikerdamist ühe pisikese padja kohta, aga tulemus oli seda väärt!
Hugole igatahes meeldis suure laua taga istuda.