Tuesday, August 30, 2011

Kaksikute lapitekid

Ma ei tea, kui suur on tõenäosus saada kahed kaksikud järjest, aga Jaanikal õnnestus selles loteriis võita. Ta lubas mul lahkelt oma uutele kaksikutele katsikukingiks lapitekid teha. Palju õnne, Triin ja Madis!



Tegin väikesed tekid, eriti hästi tulid seekord nurgad välja. Nurkade tegemiseks on väga hea õpetus siin http://www.heatherbaileydesign.com/HB_QuiltBinding.pdf







Saturday, August 27, 2011

Teksad

Väikeste teksade lõike olin endale juba ammu võtnud Ottobrest 3/2009. Nüüd oli paras aeg seda proovida. Värvliosa tegin teistmoodi. Oli ikka nikerdamist küll, aga tulid väga ilusad, eriti tagantpoolt. Nagu päris.

Püksid sügiseks

Kui ilmad läksid jahedamaks, selgus, et suvega on kõik Hugo pikad püksid väikseks jäänud. Õmblesin mõned pikemad juurde.
Triibulise kangajupi sain Abakhanist ühe euroga. Sama lõike järgi olen varem
teinud ruudulised ja need püksid.


Sinine kleit ja kreemikas kott



Pulma minekuks õmblesin endale kleidi, mille ülemise osa lõike sain Burdast 10/2009. Kuna mul sobivat kreemikasvalget käekotti ei olnud, siis tegin ka ühe lihtsa kotikese. Leidsin väga hea õpetuse, kuidas väiksele kotile lukku õmmelda http://www.twelve22.org/2006/07/zipper_tutorial.html
Kokkuvõtteks võib öelda, et kleitide õmblemise osas on mul veel kõvasti arenemisruumi.

Sunday, August 7, 2011

Purjekaga särk



Ostsin poest tavalise T-särgi ja tegin sellele purjeka aplikatsiooni. Kangajupid oma vanadest varudest.

Kreveti kampsun



Sorteerisin ükspäev Hugole väikseks jäänud riideid ja leidsin selle kampsuni, mida ma siin näidanud polegi. Kampsuni kudusin juba enne Hugo sündimist, lõngad olid alles jäänud triibulisest sallist.
Pildile panin juurde joonlaua (15 cm), et oleks näha k u i väike see kampsun ikka on.
Teisel pildil oleva lapiteki (mis muide on ka minu tehtud) suurema ruudu külg on 10 cm pikk.
Uskumatu, et Hugo kunagi nii väike oli!

Aluspüksid



Kuna suvi pidavat olema hea aeg potitreeninguks, siis otsustasin ka mina katsetada. Ilmselt pole tänapäeval siiski ette nähtud seda proovida nii väikeste laste peal, sest kõik poes müüdavad aluspüksid olid Hugole liiga suured ja vajusid alla. Tegin siis mõned väiksemad ise, lõike kombineerisin teiste pükste järgi. Materjaliks vanade T-särkide käised, kumm Abakhanist.